SEO optimizacija

Bolje rangiranje -> više posla.

Ukoliko imate privatan posao u današnje vreme to znači da morate imati sajt I da se taj sajt treba naći u GOOGLE pretragama. Da bi se to ostvarilo trebalo bi napraviti marketing strategiju kako dobro pozicionirati web sajt.

Šta je SEO optimizacija I koja je suština toga?

SEO optimizacija je skup tehnika kako na sajtu (On Page) tako i izgradnjom dolaznih linkova ka vašem sajtu koji zapravo daju signale google da je to stvarno kvalitetan sadržaj (Off Page). Postoji mnogo pretraživača (Yahoo, Bing, Yandex, Duck Go), međutim svi znaju da je google najpopularniji a to nije slučajno jer se gogole trudi se da korsnicima da najbolje rezultate i najbrže pronađu informaciju koja im treba.

Šta rade google algoritmi?

Algoritmi koje je google napravio su svakim danom sve bolji i sve više razumeju potrebe korisnika. Prepoznaju kopirane tekstove, loše linkove, preusmeravanja na druge stranice, zlonamerni sadržaj...

Kada mi pretrazujemo nešto na pretraživaču algoritam nam izbacuje rezultate koji su najrelevantijiji i najkvalitetniji za to.

  • Google traži stranice koje sadrže visokokvalitetne, relevantne informacije za određeni upit
  • Google-ov algoritam utvrđuje relevantnost „indeksiranjem“ (ili čitanjem) sadržaja web stranice i procenom (algoritamski) da li je taj sadržaj relevantan onome što neko traži, na osnovu ključnih reči koje sadrži i drugih faktora (poznatih kao „signali rangiranja“) .

Google algoritam sve češće procenjuje dodatne signale za rangiranje kako bi utvrdio gde će se mesto rangirati, kao što su:

  • Kako ljudi stupaju u interakciju sa nekom web sajtom (Da li pronalaze potrebne informacije i ostaju na njoj ili se „vraćaju“ nazad na stranicu za pretragu i klikću na drugi link? Ili jednostavno ignorišu vaš sajt u rezultatima pretrage i ne ulaze na sajt?)
  • Brzina učitavanja web sajta i „prilagođenost mobilnim uređajima“
Kada si ti uspešan i mi smo!

Kontakt

Kontaktirajte nas za sve informacije

Kontakt